Annons
Ikväll sänds första avsnittet av SVT-programmet Jaktliv - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan älgjakt
Evelina Åslund Bäck och Peter Ekeström är programledare i Jaktliv. Foto: SVT
Ikväll sänds första avsnittet av SVT-programmet Jaktliv
I kväll startar SVT:s jaktprogram "Jaktliv" som kommer att sändas i åtta avsnitt. Jägarna Evelina Åslund Bäck och Peter Ekeström är programledare.
I ett pressmeddelande skriver SVT att tittarna kommer att få följa med på bland annat älgjakt i Lappland, gåsjakt i Skåne och vildsvinsjakt. ”Sverige har runt 300 000 registrerade jägare. Det är en stark kultur där många planerar sitt liv efter älgjaktens startdatum. Jakt är lika delar naturupplevelse, gemenskap kring lägerelden, delikatesser i stekpannan och samarbete med sin hund. Men det är också ansvar och respekt för viltet”, skriver SVT.

Vill visa mjuka värden

Peter Ekeström presenteras som jägare, journalist och jakthundscoach, Evelina Åslund Bäck som jaktarrangör, guide och med ett förflutet som skidskytt. – Min förhoppning är att kunna påvisa alla jaktens delar, alla mjuka värden som finns i jakt: glädje, välmående, kamratskap, lugn för själen, action och det goda köttet, säger Evelina i SVT:s pressmeddelande. Jaktliv sänds ikväll, måndag, klockan 22.15 i SVT 2 men kommer även att kunna ses på SVT Play.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!