Hittade skjuten älg på sin mark – polisen utreder

En markägare har påträffat en död älg på sin mark söder om Sundsvall. Älgen var skjuten men man vet inte av vem.

Markägaren hittade en skjuten och död älg på sin mark. Arkivbild: Gettyimages

Sundsvalls Tidning rapporterar i sin pappersupplaga att markägaren upptäckte den döda älgen i fredags vid Orrsjön i Njurunda.

Älgen var skjuten men inte av markägaren utan någon obehörig.

Polisen ska nu nu hålla förhör för att utröna om det kan röra sig om ett jaktbrott.

– Det är oklart om det är något brott. Men det kan finnas flera olika scenarier, till exempel att man har följt efter ett skadeskjutet vilt och fällt det på någon annans mark utan att kontakta jakträttsinnehavaren, eller att man har jagat på någon annans mark, säger polismannen Patrik Sundlöf till Sundsvalls tidning.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser