Här har älgen och jakten fått en kommunal hederplats

I Skinnskatteberg i Bergslagen har ett annorlunda älgpass fått en hedersplats utanför kommunhuset. – Älgen och jakten är viktig här, säger kommunalrådet Lena Lovén Rolén.

Utanför kommunhuset i Skinnskatteberg står det vackra älgtornet. Foto: Mikael Moilanen

Det är många som lyfter på ögonbrynen när de kör förbi kommunhuset i den lilla kommunen i Västmanland. Ett fyra meter högt älgpass, specialdesignat av Juha Pykäläinen på Åland och byggt av ett hälsingeföretag, är kommunens främsta symbol utanför kommunhuset i Skinnskatteberg.

Lena Lovén Rolén

– Vi medverkade vid Bygga Bo-mässan 2012 och diskuterade inom näringsliv och turism hur vi skulle kunna synas.  Det slutade med att kommunen blev sponsrad och fick det här älgpasset, berättar socialdemokratiska kommunalrådet Lena Lovén Rolén.

Det fanns också en stege på det annorlunda älgtornet, men den togs bort och tur var det. Det inträffade nämligen en olycka.

– Något år efter mässan blåste älgen omkull utanför kommunhuset. Men nu är den ordentligt förankrad i marken.

Det kommunala älgtornet är en viktig symbol för Skinnskatteberg, tycker kommunalrådet.

– Många som bor i Skinnskatteberg ägnar sig på friluftsliv, jakt och fiske. Och så har vi SLU:s Skogsmästarskolan där väldigt många jagar. Så älgen och jakten är viktig här, säger Lena Lovén Rolén.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼