Annons
Grattis Joacim - din rådjurstrofé är näst störst i Sverige - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan guldbock
Idag har Joacim Ricklings bock från Enköping korats till den näst största trofén någonsin i Sveirige. Foto: Björn Eek och privat
Grattis Joacim - din rådjurstrofé är näst störst i Sverige
"Och säkert topp fem i världen"

Den bock som Joacim Rickling sköt i september i Enköpings kommun trofébedömdes på torsdagen. Det var mycket nära världsrekord.

Jaktjournalen har berättat om Joacim Rickling som i slutet av september fällde sig drömbock i Enköping. Den väckte stora förväntningar, eftersom skallen och hornet vägde mer än skånska skånska Widtsköfle-bocken som också korades till världsrekord.

Ricklings trofé vägdes in på 1.010 gram. Widtsköfle-bocken, som sköts 1982, kom upp i 970 gram.

Vad har Joacim Ricklings trofé för svagheter?
– Den är asymetrisk och förlorar i skönhetspoäng. Den är dessutom lite trång, så det blev noll poäng i utlägg. Men det är en fantastik trofé som säkert är topp fem i världen, svarar Dan Persson.

Ricklings trofé fick 245,43 poäng vid dagens bedömning på Jägareförbundets huvudkontor på Öster Malma i Sörmland. Widtsköfle-bocken noterades till 246,9 poäng.

Under eftermiddagen mättes också en annan fin rådjurstrofé – en bock skjuten av Emelie Eriksson i Tierp. Den mättes till 205 poäng.

Jaktjournalen har inte fått kontakt med Joacim Rickling efter mätningen. På väg till Öster Malma sa han dock att han skulle bli jätteglad om hornet är topp tio i Sverige.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!