Glykolförgiftad varg funnen flytande i norsk sjö

Den varg som hittades död i en sjö i Åsnes i Hedmark i maj hade dött av glykolförgiftning.

Polisen berättar nu att vargen som hittades flytande i en norsk sjö i maj dog av förgiftning. Foto: Norska polisen

NRK rapporterar att vargen innehöll spår av etylenglykol som är vanligt i kylarvätska. Några månader tidigare, i december 2018, gjorde en privatperson på hundpromenad ett fynd av köttbitar som marinerats i glykol i samma område.

– Utlagda gifter slår slumpmässigt och har en stor potential att skada både rovdjur och hundar. Dessutom kan det leda till mycket lidande när djuret äter det, säger Einar Gauslan Bergem vid norska polisen till NRK.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Vargen hittades flytande i en sjö. Foto: Norska polisen

I samma område som vargen hittades död, hittades förgiftat kött. Foto: Norska polisen

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼