Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Större pekskärm och nya funktioner. Garmin lanserar nu Alpha 200i. Foto: Garmin

– Då vi tog fram Alpha 200i arbetade vi i ett nära samarbete med jägare för att förbättra deras allra viktigaste verktyg, som många använder dagligen, i sitt arbete med hundarna. Resultatet är Alpha 200i med ett flertal viktiga förbättringar som gör stor skillnad för jägare, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin i ett pressmeddelande.

– Nu adderar vi även inReach-teknologi till Alpha 200i, vilket gör att våra kunder kan hålla kontakten med sin omgivning och familj via sms och live tracking, oavsett var de jagar, fortsätter han.

Alpha 200i har en stor kapacitiv 3.5” pekskärm . Med den kan jägare också konfigurera specifika jaktapplikationer samtidigt som den relevanta informationen som behövs för att avsluta en uppgift visas. Använd särskilda knappar på Alpha 200i för snabb åtkomst till favoritsidorna, inklusive listor över hundar/hantering av grupper, topografiska TopoActive-kartor över Europa och ännu fler funktioner för en enklare hantering ute i skogen.

Flera satellitsystem

Den nya pejlen tar emot signaler från flera satellitsystem och ger därmed bättre positionering jämfört med om enbart GPS hade använts, framför allt märks skillnaden i utmanande terräng. Alpha 200i har förprogrammerade Garmin TopoActive-kartor över Europa och BirdsEye satellitbilder kan föras över direkt till enheten.

Då man som jägare befinner sig långt ute i skogen eller i områden med begränsad mobiltäckning ger Alpha 200i användaren trygghet via inReach satellitteknologi.

Med det globala satellitnätverktet Iridium® kan man skicka och ta emot sms, navigera på rutten, registrera och dela jakten samt, om nödvändigt, skicka SOS för att få hjälp av GEOS, ett professionellt globalt övervaknings- och responscenter som är tillgängligt dygnet runt – direkt från Alpha 200i eller annan kompatibel enhet (en aktiv prenumeration på satellitabonnemang krävs).

Skriv ut kartor

För att göra det ännu enklare så kan du trådlöst koppla upp dig mot appen Garmin Explore™ i din mobila enhet för att skriva och se kartor. Räckvidden enligt Garmin är upp till 14.5 km (beroende på terräng) och batteritiden för är upp till 20 timmar; 15 timmar med inReach-teknologi aktiverat. Alpha 200i är vattenklassad enligt IPX72.

Använd antingen traditionell kompass eller den nya funktionen Pro-vy, där du direkt ser var hunden befinner sig. Systemet ger positionsuppdateringar varje 2,5 sekunder för upp till 20 aktiva hundar, så även om hunden är skymd av träd eller befinner sig långt bort, kan du med en snabb blick se hundens position i närapå realtid. Enheten kan lagra och dela fler än 20 hundar med inaktiv status.

Alpha 200i kan köpas som paket med hundenheten T 5 och kommer att finnas tillgänglig under Q2 2020 till ett rekommenderat cirkapris på 10 999 kronor. Om du redan har ett kompatibelt T 5-halsband kan du köpa handenheten Alpha 200i till ett rekommenderat cirkapris på 8 899 kronor.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼