Jaktnyheter

Gängkriget försenar utredning av jaktolycka

Det har gått ett år sedan en husägare i Hedemora träffades i magen av en älgkula. Ännu är det inte klart om det blir åtal mot jägaren som avlossade skottet. Arkivbild: Gettyimges

De många gängskjutningarna och sprängningarna runt om i landet försenar utredningen av jaktolyckan i Hedemora där en husägare träffades i magen av ett skott avlossat av en älgjägare.

Åklagare Johan Knies säger till pappersupplagan av Södra Dalarnes Tidning att personalen vid Nationellt forensiskt centrum, NFC, nu har så fullt upp med tekniska utredningar till följd av många gängskjutningar i landet, att utredningen om jaktolyckan i Hedemora får vänta.

– I takt med den grova brottsligheten har de en hel del liknande material som går före i kön. Inflödet med högprioriterade ärenden är stort hos NFC, säger Johan Knies till Södra Dalarnes Tidning.

Skott under älgjakt

Det var den 9 oktober i fjol som en man i 60-årsåldern träffades i magen av ett skott som avlossats av en älgjägare. Mannen stod i köket i sitt hem när han träffades av kulan.

Jaktjournalen har rapporterat om händelsen och bland annat intervjuat skytten.

En polisutredning om grovt vållande till kroppsskada pågår.

Åklagare Johan Knies vill att NFC undersöker den kula som träffade husägaren i magen.

– Det är olika undersökningar av en och samma kula som vi väntar på. Vi har fått en del svar men inte alla, säger Johan Knies.