Annons
Frias från misstanken att ha motat bort flyttvargar - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan friade
Polisen har lagt ned utredningen om de två norska flyttvargarna, som påstods ha motats bort från området där norska staten placerade dem efter flytten. Arkivbild: Gettyimages
Frias från misstanken att ha motat bort flyttvargar

De fem män som organisationen Rovviltets Röst polisanmälde för att ha jagat bort de norska flyttvargar, frias från misstankarna. Polisen har lagt ned ärendet.

Jaktjournalen har i flera artiklar berättat om de norska flyttvargarna, som började vandra norrut igen.

Ledningen inom värnarföreningen Rovviltets Röst ansåg sig ha funnit bevis för att vargarna jagats bort i en organiserad manöver.

Vargforskare Olof Liberg sa tidigt till Jaktjournalen att han bedömde påståendet som osannolikt. Det går inte att mota bort en varg från ett revir, menar Liberg.

Överväger motanmälan

Och nu har alltså den norska polisen kommit fram till att anklagelserna är grundlösa.

– Det var rent nonsens av organisationen Rovviltets Röst att anmäla oss. Nu överväger några av oss att göra motanmälan mot Rovviltets Røst eftersom vi anmäldes till polisen för olaglig vargjakt, säger en av de fem anmälda, André Arvidssøn Ibehnart, till Smaalenenes Avis och citeras av Nationen.

Anne Margrethe Vadder i Rovviltets röst svarar ”varsågod, anmäl oss” och undrar vilken lag föreningen brutit mot och på vilken grund en anmälan ska göras.

För Nationen förklarar Vadder den nedlagda polisutredningen med att det är svårt att finna bevis när det handlar om ”faunakriminalitet”.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!