Frias från misstankar – får tillbaka sina vapen

Den ishockeyspelare som misstänktes för att ha mordhotat en domare och fråntogs sina jaktvapen, får nu tillbaka bössorna. Utredningen om hotet har lagts ned.

Ishockeyspelaren är inte längre misstänkt för brott och får därför tillbaka sina jaktvapen. Arkivbild: Gettyimages

Nerikes Allehanda skriver om fallet i sin pappersupplaga. Ishockeyspelaren, som är i 25-årsåldern, anmäldes för att ha mordhotat domaren i en match i en juniorserie den 16 februari.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd stängde av hockeyspelaren i åtta matcher och en polisutredning inleddes. I samband med det fick hockeyspelaren sina jaktvapen omhändertagna av polisen.

Nu har polisutredningen lagts ned, eftersom åklagare Åsa Hiding funnit att ord står mot ord i fallet.

Ärendet med de beslagtagna vapnen har överklagats av hockeyspelaren, till Förvaltningsrätten. Där meddelar polisen nu att man inte kommer att motsätta sig att vapnen lämnas tillbaka till ishockeyspelaren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser