Frias från misstankar – får tillbaka sina vapen

Den ishockeyspelare som misstänktes för att ha mordhotat en domare och fråntogs sina jaktvapen, får nu tillbaka bössorna. Utredningen om hotet har lagts ned.

Ishockeyspelaren är inte längre misstänkt för brott och får därför tillbaka sina jaktvapen. Arkivbild: Gettyimages

Nerikes Allehanda skriver om fallet i sin pappersupplaga. Ishockeyspelaren, som är i 25-årsåldern, anmäldes för att ha mordhotat domaren i en match i en juniorserie den 16 februari.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd stängde av hockeyspelaren i åtta matcher och en polisutredning inleddes. I samband med det fick hockeyspelaren sina jaktvapen omhändertagna av polisen.

Nu har polisutredningen lagts ned, eftersom åklagare Åsa Hiding funnit att ord står mot ord i fallet.

Ärendet med de beslagtagna vapnen har överklagats av hockeyspelaren, till Förvaltningsrätten. Där meddelar polisen nu att man inte kommer att motsätta sig att vapnen lämnas tillbaka till ishockeyspelaren.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser