Jaktnyheter

Fräck älgstöld i Värmland

Jaktledare Per-Inge Andersson framför slaktboden där älgkalven hängdes upp. Foto: Privat

Per-Inge Andersson och hans jaktkamrater sköt en älgkalv i lördags. På måndagen upptäckte de att någon brutit sig in i slakthuset och stulit kalven.

"}}

– Vi hade en järnbom över dörren. Hänglåset var borta, berättar Per-Inge, som är jaktledare i Speke VVO i Arvika i Värmland.

Det var en stor och fin kalv med en slaktvikt på uppemot 85 kilo som Per-Inge och de sju andra jägarna hängde in i slaktboden.

– På måndagen skulle vi flytta den till en mer välisolerad byggnad – för att den inte skulle frysa. Då var den borta, säger Per-Inge.

Älgen sköts i västra Speke och transporterades sedan till östra delen av byn. Under färden på lördag eftermiddag körde man någon kilometer längs väg 61, som är vältrafikerad.

– Den låg öppet på släpet, så tjuvarna såg den kanske. Vi har lämnat in en polisanmälan men det blir nog ingenting av den. Det finns inga uppslag att gå på, säger Per-Inge.

Jaktlaget har ännu inte hunnit kartlägga om något annat har stulits i fastigheten där älgkalven stals.

Vet du något om stölden? Ring polisen!

Per-Inge Andersson och de andra jägarna kunde konstatera att upphängningsanordningen var tom och älgkalven stulen. Foto: Privat