FILM: Se när det sista lodjuret fälls i Örebro län 2019

Onsdagen den 6 mars fälldes det sista lodjuret på tilldelningen i Örebro län. Det blev en dramatisk jakt där grabbarna stundals tvingades bada. Här bjuder vi på 11 minuter lodjursjakt!

Isen höll inte i träsket, så stundtals fick grabbarna nästan simma i jakten på lodjuret.

Martin Andersson och Björn Lindberg fällde på tisdagen den 5 mars ett lodjur i trakterna av Skogaholm. På onsdagen fällde de ytterligare ett lodjur, cirka en mil fågelvägen från Skogaholm.

– Vi spårade större delen av natten och morgonen, men det snöade så kraftigt att vi först inte hittade någonting. Men till slut fick vi tag i ett spår, berättar Björn.

Sedan valde lodjuret att klättra upp i ett träd och Björn och Martin gick in tillsammans till ståndskallet.

– Hundarna gjorde ett djävligt bra jobb idag. I och med att jag sköt i går, så fick Martin skjuta idag. Han var inte speciellt svårövertalad, berättar Björn.

Här kan du se hela filmen:

AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser