Annons
Drar i handbromsen – väldigt lite älg i markerna | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 år sedan älgförvaltning
Nu blåser jaktlaget i Smedsbyn av älgjakten. Det finns inte tillräckligt med älg för att jakten ska kännas meningsfull. Foto: Gettyimages
Drar i handbromsen – väldigt lite älg i markerna
Smedsbyns viltvårdsområde i Luleå kommun pausar älgjakten efter bara två veckors jakt. Det finns knappt någon älg på jaktmarken som huvudsakligen består av bondskog.
– Vi är 35 jägare och under de fyra första jaktdagarna sköt vi bara en älg. Dessutom hade vi lite ”obsar” och hundförarna upplevde också att det var lite älg. Därför pausar vi jakten tidigare än normalt, berättar Hans Granström, jaktledare i Smedsbyn. Jaktmarken är relativt torr i sin karaktär. De två senaste somrarna har också varit torrare än normalt och avsaknaden av vatten kan var en anledning till att älgarna inte befinner sig i området. Älgobsstatistiken för denna del av Luleå kommun visar också att älgstammen minskade ifjol och denna minskning har förstärkts i år. – När älgjakten är så lång finns det ingen anledning att förhasta sig. Vi träffas igen i oktober och då får vi se vad beslutet blir, avslutar Hans Granström.  

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!