Jaktnyheter

Dömd för dödsskjutning kan komma att överklaga

Mannen sköt en anhörig till döds kan komma att överklaga domen. Bilden tagen när polisen inlett sin brottsplatsundersökning Foto: Mikael Moilanen
Mannen som sköt ihjäl en nära anhörig och på måndagen dömdes till samhällstjänst, är missnöjd med domen och kan komma att överklaga.
– Vi är inte nöjda och det lutar åt att vi kommer att överklaga domen, säger mannens advokat, Per Svedlund till Fagersta-Posten. Jaktjournalen har i flera artiklar berättat om den tragiska dödsolyckan på en jaktskyttebana i november. En man i 70-årsåldern blev ihjälskjuten när han stod framme på skjutvallen och var i färd med att stabilisera en måltavla. Den anhörige som höll i vapnet dömdes till 160 dagars samhällstjänst, vilket enligt Västmanlands tingsrätt skulle ha betytt sex månaders fängelse om domstolen valt den påföljden.

Jämför med Orsa-fallet

Enligt Fagersta-Posten jämför advokat Per Svedlund med den dom som meddelats mot den förre parkchefen vid Orsa Rovdjurspark. Även han dömdes för vållande till annans död och där blev straffet 180 dagsböter à 150 kronor, totalt 27 000 kronor. Per Svedlund har inte hunnit analysera domen i detalj med sin klient. Men i de inledande samtalen har de varit inne på att överklaga domen. – Även om det nu blev en villkorlig dom tycker vi att den är väl sträng, säger Per Svedlund till Fagersta-Posten.