Annons
Dömd för att ha hotat och misshandlat jaktkamrat - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
9 månader sedan bråk
Mora tingsrätt har dömt en jägare i norra Dalarna till dagsböter och skadestånd efter misshandel och hot i ett bråk med en jaktkamrat om bland annat en påstådd stöld av älgkött. Arkivfoto: Gettyimages
Dömd för att ha hotat och misshandlat jaktkamrat
Bråk vid jaktfest i mellandagarna efter flera års kontroverser

En jägare som är över 70 år har dömts till skadestånd och dagsböter på drygt 30 000 kronor av Mora tingsrätt. Mannen har hotat och misshandlat en jaktkamrat.

Det handlar om två män i norra Dalarna som både är drygt 70 år, rapporterar Mora Tidning i pappersupplagan.

Duon har varit med i samma jaktlag under lång tid. Sedan flera år har de varit i konflikt. Bland annat om en påstådd stöld av älgkött.

Misshandel vid jaktfest i mellandagarna

Bråket gav upphov till misshandel vid två tillfällen. I ett fall handlar det om en jaktfest i mellandagarna förra året, då den dömde både hotade och slog sin jaktkamrat. Mora tingsrätt har med hjälp av vittnesuppgifter kommit fram till att det var misshandel.

Domen motsvarar egentligen en månads fängelse. Men på grund av att den dömde är över 70 år gammal blir det en villkorlig dom, där det får räcka med dagsböter på 20 000 kronor.

Måste även betala skadestånd

Dessutom är det ett skadestånd på 10 000 kronor till den misshandlade för kränkning. Offret ska dessutom få en ersättning av den dömde för 400 kronor i läkarkostnader.

Den dömde ska även betala en del av kostnaden för advokat och målsägarbiträde, vilket enligt tingsrätten är 5 000 kronor.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!