Domare överfölls under jaktprovet

En jaktprovsdomare attackerades under ett drevjaktsprov av en uppretad markägare. Händelsen inträffade utanför Järvsö och är polisanmäld.

Det är Svensk Jakt som rapporterar om händelsen som inträffade i början av januari i Järvsöområdet.

Under ett jaktprov med en beagle konfronterades hundägaren och domaren av en markägare i det viltvårdsområde, jaktprovet genomfördes i.

Markägaren ska enligt uppgift till Svensk Jakt motsätta sig att jakt utövas på dennes fastighet och markägaren ofredade domaren både fysiskt och verbalt.

Markägaren är nu anmäld för hot och ofredande och en förundersökning har inletts.

2015 attackerades ett jaktprovsekipage under Eksjöprovet i Småland. Markägaren och jägaren som hotade domaren och hundägaren med hagelgevär dömdes av både tingsrätt och hovrätt till böter och villkorlig dom. Dessutom beslagstogs markägarens vapen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser