Domare överfölls under jaktprovet

En jaktprovsdomare attackerades under ett drevjaktsprov av en uppretad markägare. Händelsen inträffade utanför Järvsö och är polisanmäld.

Det är Svensk Jakt som rapporterar om händelsen som inträffade i början av januari i Järvsöområdet.

Under ett jaktprov med en beagle konfronterades hundägaren och domaren av en markägare i det viltvårdsområde, jaktprovet genomfördes i.

Markägaren ska enligt uppgift till Svensk Jakt motsätta sig att jakt utövas på dennes fastighet och markägaren ofredade domaren både fysiskt och verbalt.

Markägaren är nu anmäld för hot och ofredande och en förundersökning har inletts.

2015 attackerades ett jaktprovsekipage under Eksjöprovet i Småland. Markägaren och jägaren som hotade domaren och hundägaren med hagelgevär dömdes av både tingsrätt och hovrätt till böter och villkorlig dom. Dessutom beslagstogs markägarens vapen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser