Domare överfölls under jaktprovet

En jaktprovsdomare attackerades under ett drevjaktsprov av en uppretad markägare. Händelsen inträffade utanför Järvsö och är polisanmäld.

Det är Svensk Jakt som rapporterar om händelsen som inträffade i början av januari i Järvsöområdet.

Under ett jaktprov med en beagle konfronterades hundägaren och domaren av en markägare i det viltvårdsområde, jaktprovet genomfördes i.

Markägaren ska enligt uppgift till Svensk Jakt motsätta sig att jakt utövas på dennes fastighet och markägaren ofredade domaren både fysiskt och verbalt.

Markägaren är nu anmäld för hot och ofredande och en förundersökning har inletts.

2015 attackerades ett jaktprovsekipage under Eksjöprovet i Småland. Markägaren och jägaren som hotade domaren och hundägaren med hagelgevär dömdes av både tingsrätt och hovrätt till böter och villkorlig dom. Dessutom beslagstogs markägarens vapen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼