Dom om lodjursjakt i Örebro län dröjer

Det dröjer med Kammarrättens dom kring den överklagade och stoppade lodjursjakten i den norra delen av Örebro län.

Jakttiden för årets lodjursjakt tar slut den 31 mars och beslutet om tilldelningen i norra Örebro län dröjer vid Kammarrätten i Sundsvall. Foto: Gettyimages

– Handläggningen pågår, men jag kan inte säga när vi är klara, säger Eva Danell Forsberg, kammarrättsrråd vid Kammarrätten i Sundsvall.

Länsstyrelsen i Örebro län beslöt att tre lodjur fick fällas i årets lodjursjakt – två i den södra länsdelen och ett i den norra.

Föreningen Jaktkritikerna överklagade och fick rätt av Förvaltningsrätten i Luleå, som stoppade jakten på ett lodjur i norra Örebro län.

Länsstyrelsen överklagade och nu väntar avgörande i Kammarrätten.

Är det er ambition att avgöra saken innan jakttiden löper ut den 31 mars?
– Det är alltid vår ambition att komma med avgöranden så snabbt som möjligt. Men jag kan inte säga hur lång tid det tar. Handläggning pågår, svarar Eva Danell Forsberg.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Krönika: Klent gensvar – vem hade förväntat sig nåt annat!

För tio år sedan skapade den lokala jaktvårdskretsen där jag bor en jourgrupp, vars avsikt var att stå till tjänst när lantbrukare fick problem med vildsvinsskador. Ett antal jägare, mig själv inkluderad ”utbildades” i Skåne och kom hem med höga förhoppningar om att detta skulle bli bra.

Nytt fall av CWD på älg upptäckt

Ytterligare en älg med CWD-smittan har upptäckts i Norrbotten, rapporterar länsstyrelsen. Det rör sig om en äldre älgko som avlivats sedan den uppträdde misstänksamt.

Annonser