Dom om lodjursjakt i Örebro län dröjer

Det dröjer med Kammarrättens dom kring den överklagade och stoppade lodjursjakten i den norra delen av Örebro län.

Jakttiden för årets lodjursjakt tar slut den 31 mars och beslutet om tilldelningen i norra Örebro län dröjer vid Kammarrätten i Sundsvall. Foto: Gettyimages

– Handläggningen pågår, men jag kan inte säga när vi är klara, säger Eva Danell Forsberg, kammarrättsrråd vid Kammarrätten i Sundsvall.

Länsstyrelsen i Örebro län beslöt att tre lodjur fick fällas i årets lodjursjakt – två i den södra länsdelen och ett i den norra.

Föreningen Jaktkritikerna överklagade och fick rätt av Förvaltningsrätten i Luleå, som stoppade jakten på ett lodjur i norra Örebro län.

Länsstyrelsen överklagade och nu väntar avgörande i Kammarrätten.

Är det er ambition att avgöra saken innan jakttiden löper ut den 31 mars?
– Det är alltid vår ambition att komma med avgöranden så snabbt som möjligt. Men jag kan inte säga hur lång tid det tar. Handläggning pågår, svarar Eva Danell Forsberg.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser