Digitalisering sänker fällavgiften för älg

Länsstyrelsen i Västernorrland har tack vare digitalisering kunnat sänka fällavgiften på älg.

Ny teknik sänker länsstyrelsens fällavgifter i Västernorrland. Foto: Gettyimages

P4 Västernorrland berättar att länsstyrelsens fällavgift för vuxna älgar i år är 300 kronor, vilket är en sänkning med 100 kronor.

Kostnaden har kunnat sänkas då kartorna digitaliserats.

– Det ska gå lättare att söka och vara snabbare och säkrare, säger jakthandläggaren Karin Saltin till P4 Västernorrland.

Länsstyrelsens fällavgift på älg ska betala myndighetens administration med älgskötselområdena.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼