Jaktnyheter

Det bästa från årets klövviltssäsong

Klövviltjaktssäsongen med drivande hund är över och minnena är många. Foto: Privat

Nu är klövviltsjakten med drivande hund över för i år. Vilka har höjdpunkterna varit och vilka är dina starkaste minnen från den gångna säsongen?

"}}

Det är alltid med viss tomhet man som ägare av en drivande klövviltshund vaknar den första februari. Det är nu avståndet till nästa släpp är som allra längst. Drivande klövviltshundar glädjer dock inte bara ägaren. Det är många passkyttar som fått minnen tack vare dessa oumbärliga, fyrbenta jaktkamrater.

Pensionerad jakthund

Josefine Julén stod rätt flera gånger under hösten.

Här på redaktionen har vi pensionerat den tyska jaktterriern Castor. Han är inne på sitt trettonde år och krönte sin karriär med att driva ett rådjur i pass i den sista skälvande timmen på sin sista klövviltsjakt. Det är en otroligt trogen och duktig redaktionsmedlem som numera entledigas från sina tjänst. Vi är många som glatts åt hans upptåg både över och under jord, genom åren.

Spännande säsong

Även Jaktjournalens chefredaktör Josefine Julén kan se tillbaka på en spännande säsong i jaktskogen.

– Jag har haft flytet med mig och kommer minnas flera riktigt spännande jakter. En av de roligaste upplevelserna var när jag fick en älgkviga rakt i knät. Dessvärre var älg inte lovligt på den jakten men upplevelsen var härlig.

Vilket är ditt häftigaste minne från klövviltssäsongen? Hör av dig till redaktionen@jaktjournalen.se eller posta en kommentar och bild på vår Facebooksida. Vi kommer publicera några av era minnen i kommande nummer av Jaktjournalen.

Vår medarbetare från Norrbotten, Jonas Seger, kunde fälla en dovkalv i det sista ljuset fick med sig prima viltkött hem till Luleå.