Jaktnyheter

”Det är absolut min sjunde guldbock”

Kim Nilsson med bocken han fällde på tisdagskvällen. Foto: Privat
Kim Nilsson fällde på tisdagskvällen återigen en jättebock. – Det är absolut min sjunde guldbock – inget att ta fel på, säger han till Jaktjournalen.
Det var vid jakt strax utanför Helsingborg som den fina bocken kom med hela bredsidan blottat mot Kim. – Egentligen hade jag skänkt en guldbock till en god vän från Österrike, som bjudit in mig till jakter i de österrikiska alperna. Men han hade varit med två gånger och inte lyckats få den inom skotthåll. När den först gick in på grannmarken och sedan kom tillbaka med full bredsida så sköt jag. Kim  avlossade sin .308 Winchester och bocken blev kvar på platsen. 2013 sköt han en bock som mättes till hela 176,7 poäng – gränsen för guld är 130. I augustinumret 2018 av Jaktjournalen porträtterades Kim. – Om man jämför hornen så tycker jag att den senaste bocken är lite större. Och min österrikiske vän ska få sin guldbock, han också, säger Kim
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

Trofén från 2013 mättes till 176,7 poäng. På tisdagskvällen fällde Kim Nilsson på nytt en jättebock. Foto: Privat