Jaktnyheter

DEBATT: Är Jägareförbundet en förening för egen beundran och jaktutövning?

Skribenten är missnöjd med hur Jägareförbundet lyckats. Foto: Gettyimages och logga Jägareförbundet. montage

Insändarskribenten tycker att Jägareförbundet misslyckats på en rad punkter.

"}}

Börjar med att fråga vad har Svenskajägareförbundet åstadkommit, för sina medlemmar och den svenska jägarkåren, eller vad har de inte åstadkommit!

Rovdjurspolitiken är inget som förbundet lyckats med, och då i synnerhet vargfrågan. Utvecklingen för skjutbanor, vapen och licenser för jägare och sportskyttar är inget att berömma Svenska jägareförbundet för.

Att få till en viltmyndighet, är också ett annat misslyckande och Naturvårdsverket har fortfarande fritt spelrum i MP-anda.

Prisledande

Arrendepriser och jaktmöjligheter har haft viss framgång fram tills nu, då Jägareförbundet blivit prisledare i norduppland och dessutom gett sina medlemmar ett rejält piskrapp, med att prisa bort hela jaktlag genom arrendet av Gräsö Jaktgård till ett pris om cirka 150 kronor hektaren mot det sedvanliga i regionen cirka 50 kronor hektaren.

Är det så enkelt att de så vanliga tjänstemannaaktivisterna inom myndigheterna också flyttat in i Svenska Jägareförbundet, och det är medlemsavgifterna som lockar och ger jaktmöjligheter i vardagen?

Det kan väl inte vara förbundets uppgift att lära sig själva och medlemmarna att jaga och då till fantasipriser. Jag trodde i min enfald att de jobbade dygnet runt för sina medlemmar och då i första hand med landsbygdens gissel nummer ett, vargfrågan, och det övervåld som jägare och markägare utsätts för, samt lag och ordning och rättigheter inom jakten.

Kritisera gärna mitt inlägg, men kom då ihåg att det är bara resultatet av verkligheten som jag återger.

Jan Eriksson

Var med i debatten!

Gör din röst hörd och nå Jaktjournalens 100.000 läsare.

Skicka din insändare till: redaktionen@jaktjournalen.se