De vann Basset-SM drev

Ordföranden i Svenska Bassetkluben Syd, Cecilia von Braun, och Mörka Skogs Sally Caspersson segrade när Basset-SM i drev avgjordes i Småland i fredags.

Cecilia von Braun och Mörka Skogs Sally Caspersson vann Basset-SM i drev .

Tävlingarna hölls i Lenhovda mellan Växjö och Kalmar och de fem bästa bassetarna från landets fem lokalavdelningar gjorde upp om titlarna. Samtliga kvalificerade hundar var av rasen petit basset griffon vendéen.

Cecilia von Braun och SJCH NJCH SFJCH NORDJCH Mörka Skogs Sally Caspersson var bäst.

– Hon drev ett förstapris på rådjur och fick sedan tag i en hare som hon tappade bort när den gick ut på en väg. Sedan drev hon räv som gick i gryt efter en halvtimme. Slutligen gjorde hon en rådjursetta till, berättar Cecilia von Braun.

Egen uppfödning

Mörka Skogs Sally Caspersson är Cecilias egen uppfödning, en hund som hon fick tillbaka från en valpköpare.

Vad är det som gör henne till en så bra hund?
– Hon har starkt psyke och en djävulsk jaktlust. Det tog några år att få ordning på det, men nu har jag lydnad som att jag oftast kan blåsa av henne på dreven, berättar Cecilia von Braun.

Hon och Mörka Skogs Sally Caspersson har tidigare i år vunnit Petit-SM också.

Resultat Basset-SM drev 2019:
1) Mörka Skogs Sally Caspersson
2) Kärråsens Qrille
3) Kärråsens Puskas

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser