Jaktnyheter

De vann Basset-SM drev

Cecilia von Braun och Mörka Skogs Sally Caspersson vann Basset-SM i drev .
Ordföranden i Svenska Bassetkluben Syd, Cecilia von Braun, och Mörka Skogs Sally Caspersson segrade när Basset-SM i drev avgjordes i Småland i fredags.
Tävlingarna hölls i Lenhovda mellan Växjö och Kalmar och de fem bästa bassetarna från landets fem lokalavdelningar gjorde upp om titlarna. Samtliga kvalificerade hundar var av rasen petit basset griffon vendéen. Cecilia von Braun och SJCH NJCH SFJCH NORDJCH Mörka Skogs Sally Caspersson var bäst. – Hon drev ett förstapris på rådjur och fick sedan tag i en hare som hon tappade bort när den gick ut på en väg. Sedan drev hon räv som gick i gryt efter en halvtimme. Slutligen gjorde hon en rådjursetta till, berättar Cecilia von Braun.

Egen uppfödning

Mörka Skogs Sally Caspersson är Cecilias egen uppfödning, en hund som hon fick tillbaka från en valpköpare. Vad är det som gör henne till en så bra hund? – Hon har starkt psyke och en djävulsk jaktlust. Det tog några år att få ordning på det, men nu har jag lydnad som att jag oftast kan blåsa av henne på dreven, berättar Cecilia von Braun. Hon och Mörka Skogs Sally Caspersson har tidigare i år vunnit Petit-SM också. Resultat Basset-SM drev 2019: 1) Mörka Skogs Sally Caspersson 2) Kärråsens Qrille 3) Kärråsens Puskas