Coronakrisen stoppar inspelning av SVT:s Jaktliv

Höstens planerade inspelningar av en ny säsong av SVT:s Jaktliv stoppas av den pågående coronapandemin.

Peter Ekeström Evelina Åslund Bäck är programledare i SVT:s Jaktliv. Foto: SVT

Tidningen Nordsverige berättar i sin pappersupplaga om Jaktliv, som sänts i SVT under två säsonger och haft kring 250 000 tittare varje avsnitt.

– Det är otroligt bra siffror och därför hoppas jag att vi kan fortsätta nästa år med en tredje säsong. Tyvärr blir det ingen inspelning av Jaktliv i år. Det beror på coronaviruset som stoppat flera planerade produktioner hos SVT, säger den ene av programledarna, Peter Ekeström, till Nordsverige.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼