Chevalier köps av outdoorkoncern

Jaktklädföretaget Chevalier har köpts av företagsgruppen Open Air Group som i dag äger flera stora varumärken inom jakt- och uteliv.

Open Air Group står idag bakom varumärken som Tracker, Alaska 1795 och Burrel, samt Widforss.se och finska Retkitukku.fi. Nu förvärvar de också jaktklädföretaget Chevalier.

– Chevalier är ett väldigt fint företag och ett varumärke som står för hög kvalitet och med en stark position i hela Norden. I och med sin långa erfarenhet från utveckling av jaktkläder finns unik kunskap inom företaget och en styrka i varumärket som vi nu ska utveckla vidare” säger Camilo Sjödin, vd Open Air Group i ett pressmeddelande..

Chevalier kommer även i fortsättningen att drivas som ett fristående bolag, men med möjlighet att dra nytta av den kompetens och struktur som finns inom Open Air Group.

– Det är mycket spännande att vi nu tar plats under Open Air Groups tak. Vi kommer att hamna i en grupp av företag med jakt i fokus vilket kommer att göra oss starkare på kort och lång sikt, säger Niklas Nilsson, vd Chevalier.

I och med samgåendet blir Chevaliers nuvarande ägare Mellby Gård nya delägare i Open Air Group.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser