Bröt avtalet och lät tiken valpa – får betala 75.000 kronor

En jakthundsägare i Alvesta ska betala 75.000 kronor för att han bröt avtalet med säljaren och lät hunden föda en valpkull.

75.000 kronor kostar det en alvestabo som lät hunden valpa. Arkivbild: Gettyimages

Smålandsposten rapporterar i sin pappersupplaga att hunden såldes med förbehållet att säljaren hade kvar avelsrätten. Villkoret skrevs in i köpeavtalet.

Senare fick säljaren veta att köparen trots allt låtit tiken valpa.

Fallet hamnade i Växjö tingsrätt, där säljaren ville ha 60.000 kronor och att hunden skulle lämnas tillbaka.

Det slutade med en förlikning, där köparen får behålla hunden men ska betala 75.000 kronor i ersättning till säljaren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼