Boende i Stockholm: ”Jag kallar det för bäverattacker”

Boende i Stockholm vill att kommunen agerar mot bävrar som gnager på träd och gör dem farliga utmed Bällstaån.

Bävrar ställer till skada på träd längs Bällstaån i Stockholm. Arkivbild: Gettyimages

Lokaltidningen Mitt i Stockholm uppger att flera personer hört av sig till redaktionen om bävrarna och deras trädavverkning vid Bällstaån.

– Jag kallar det för bäverattacker, för det är vad det är. På flera ställen finns snart inga stående träd kvar, säger Petra Lynes till Mitt i Stockholm.

Hon är rädd för att det ett träd ska falla så att exempelvis något barn skadas.

Kommunens viltvårdare, Tommy Tuvunger håller med.

– Ofta går de upp på strandpromenader och stigar längs vattnet och gnager på träd så att de riskerar att trilla, säger Tommy Tuvunger till Mitt i Stockholm.

Han framhåller dock att kommunens skyddsjägare försöker hålla efter bäverstammen och skjuter ett 20-tal djur varje år.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser