Jaktnyheter

Bilden: Varg följde efter man i centrala Trosa

Den här bilden tog Annika Nielsen genom bilrutan i Trosa i Sörmland i morse. Foto: Annika Nielsen

Annika Nielsen fotograferade på måndagsmorgonen en varg som gick efter en man i centrala Trosa.
- Jag ropade åt mannen och han vände sig om. Ja, jäklar, det är en varg - vad häftigt, svarade han, berättar Annika Nielsen.

"}}

Hon var på väg till förskolan vid 05.30-tiden med sin femårige son när hon upptäckte en varg.

– Jag lyfte upp sonen under armen och sprang tillbaka hem. Sedan tog jag bilen och åkte runt. På vägen till förskolan fick jag se vargen igen – den gick sakta efter en man som var på väg till bussen. Jag erbjöd honom skjuts, men han verkade inte ta så allvarligt på saken utan fortsatte till busskuren som låg 50 meter bort, berättar Annika Nielsen.

Vad som hände sedan vet inte Annika, för hon åkte vidare med bilden. Men hon har hört att vargen var synlig i Vargnhärad något senare.

Annika är inte så road av händelsen. Dels inträffade den alldeles intill en annan förskola än hennes son går i, dels har Annika egna hundar.

– Det är mopsar, alltså munsbitar för en varg. Hade jag haft hundarna med mig hade det kanske gått annorlunda, säger Annika Nielsen.

Svensk Jakt var först med nyheten och tidningen har pratat med länsstyrelsens handläggare.

– Att det förekommer vargar inne i Trosa är inte extremt i sig, då vi har flera vargrevir i Sörmland, säger Markus Södling, till Svensk Jakt.

Bilden togs på Stensundsvägen, som det sitter en kartnål i på bilden. Karta: Eniro