Jaktnyheter

Bästa jaktminnet utsett: Här är vinnaren…

Nu har bästa bevarade jaktminnet utsetts av Jaktjournalens redaktion. Läs artikeln för att se bilden opixlad.. Foto: Privat.


Jaktjournalen bad för ett par veckor sedan er läsare att dela med er av era finast bevarade jaktminnen. Massor av fina montage kom in. Nu har Jaktjournalens redaktion valt ut ett som belönas med en keps och ett hundkoppel.

Grattis säger vi till Ulrik Jörback från Bengtsfors som delade med sig av, och prisas för, ett jaktminne bevarat som en lokatt på klippavsats.

– Jag är väldigt nöjd med den och måste nog säga att det är ett av de bättre uppstoppade lodjur jag sett. Den är så naturlig, säger Ulrik när Jaktjournalen ringer upp.

Lokatt skjuten i Västra Götaland bevarad som jaktminne. Ett jaktminne som nu prisas i Jaktjournalens tävling om bäst bevarade jaktminne. Foto: Privat.Numera jagar han allra helst hare med stövare men då, 2009, när lokatten sköts var han väldigt engagerad i lodjursjakten och jagade mycket. Han beskriver jakten som slutade med det nu prisade jaktminnet så här:

– Det var femte dagen på lodjursjakten. Jag hade jagat varje dag men den här dagen var jag tvungen att vara med på ett möte på jobbet. När det var klart runt lunch ringde jag runt och vi fick till en ring, men klockan var redan nästan fyra när vi släppte hunden, säger han och fortsätter:

– Upptaget kom direkt och jag såg katten men jag fick inte skott på den. En stund senare kom den tillbaka i samma löpa och då kunde jag skjuta. En väldigt rolig jakt där jag sköt för kompisens finnstövare.

Numera blir det inte mycket lodjursjakt. Dels på grund av låg tilldelningen men också på grund av ett svalnat intresse. I år blir det ingen lodjursjakt alls.

–  Nu ser jag i stället mest fram mot hösten och en vecka i Jämtland där vi jagar hare med stövare.

Fakta om Ulrik Jörback

Bor: Bengtsfors i Dalsland

Jagar: Mest runt omkring Bengtsfors

Bössa på axeln. Carl-Gustaf 2000, hagelbössa eller kombi.

Favoritjakt: Stövarjakt generellt och på hare i synnerhet.