Åtalas för att ha vält och släpat iväg jakttorn

En man i Dalarna åtalas för att ha vält ett jakttorn och släpat iväg det.

Mannen välte tornet och släpade iväg det en bit. Nu åtalas han. Arkivbild

Dalarnas Tidningar, DT, skriver om åtalet i sin pappersupplaga. Förundersökningen stöds bland annat på bilder på mannen när han släpar iväg ett vält jakttorn.

Bilderna ska ha skickats från en anonym person till ordföranden i jaktvårdskretsen.

Enligt DT har mannen erkänt och angett att han var irriterad på jaktlaget eftersom han blivit anmäld och förlorat sin vapenlicens.

”Han säger att det var dumt gjort och att han kunde ha skött det snyggare”, står det i förhörsanteckningarna, refererar DT.

Först ska den åtalade mannen ha accepterat så kallat strafföreläggande, böter utskrivna direkt av åklagare. Sedan ska han ha bestridit böterna och nu väntar rättegång.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.
ANNONS ▼

Annonser