Antalet identifierade vargar ökar i DNA-inventeringen

Antalet identifierade vargindivider i den pågående DNA-inventeringen fortsätter att öka.

Antalet identifierade vargar ökar sakteliga i den pågående DNA-inventeringen, där man analyserar vargbajs. Foto: Viltskadecenter

Viltskadecenter meddelar på sin hemsida att 316 vargar nu hittats i Sverige. Siffran gäller för utgången av förra veckan, vecka 4.

Inventeringen startade 1 oktober och pågår mars månad ut. Det är vargbajs inskickat av allmänheten och länsstyrelsernas personal som analyseras.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sätt jaktlig guldkant på karantänen

En influensa lamslår vårt samhälle, prövar vår empati, ekonomi och vår förmåga att ta ansvar. På många håll är det svettigt värre. I karantäntillvaron kan vi jägare fylla vår tid med mening genom att fortsätta göra det vi gillar bäst.

Krieghoff K-80 Pro Sporter

Krieghoff förde tidigare tankarna till dubbelstudsare och drillingar i ”drömklassen”. När nu Krieghoff K-80 Pro Sporter hamnade på ”testbänken” kan jag konstatera att hagelbocken motsvarar alla högt ställda förväntningar. Krieghoff K-80 har en stabil och ökande marknad i USA och Storbritannien bland lerduveskyttarna. Och dessutom en mycket positiv utveckling även i Norden.
ANNONS ▼