Antalet identifierade vargar ökar i DNA-inventeringen

Antalet identifierade vargindivider i den pågående DNA-inventeringen fortsätter att öka.

Antalet identifierade vargar ökar sakteliga i den pågående DNA-inventeringen, där man analyserar vargbajs. Foto: Viltskadecenter

Viltskadecenter meddelar på sin hemsida att 316 vargar nu hittats i Sverige. Siffran gäller för utgången av förra veckan, vecka 4.

Inventeringen startade 1 oktober och pågår mars månad ut. Det är vargbajs inskickat av allmänheten och länsstyrelsernas personal som analyseras.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼