Älgjägare överklagar tilldelning – vill minska den

Jägare i Västerbottniska Vännäs tycker att länsstyrelsens tilldelning i älgjakten är för hög. De har överklagat beslutet och vill att avskjutningsmålet minskas.

Älgjägare i Vännäs i Västerbotten tycker att länsstyrelsens krav på avskjutning i älgjakten är för högt. Foto: Gettyimages

Västerbottens-Kuriren rapporterar i sin pappersupplaga att jägarna i Vännäs älgskötselområde förväntas skjuta 5,8 älgar per tusen hektar i den kommande älgjakten.

Jägarna har överklagat länsstyrelsens beslut och vill sänka avskjutningen. I fjol lyckades man fälla 4,3 älgar per tusen hektar. Då var tilldelningen 4,8 och det är vad jägarna föreslår ska gälla även i årets jakt.

Älgskötselområdets representanter pekar på att antalet älgobservationer minskat med 27,2 procent. Dessutom förväntas stammen minska eftersom älgkor ifjol utgjorde 58 procent av de fällda älgarna.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼