Jaktnyheter

Älghundprofilen Matts-Olof Mattson har gått bort

Svenska älghundsklubbens ordförande Matts-Olof Mattsson har avlidit, 66 år gammal. Arkivfoto: Josefine Julén

Svenska älghundsklubbens ordförande Matts-Olof Mattson har avlidit efter en tids sjukdom.  ” Ett oerhört tomrum” säger klubbens vice ordförande Urban Nilsson.

Matts-Olof Mattson var engagerad i Svenska älghundsklubben under många år och 2022 valdes han till ordförande i klubben som är landets största specialklubb för jakthundar.

Som ordförande har han varit drivande i arbetet med flera frågor och var bland annat mycket engagerat i rovdjursfrågan och i frågor som rörde Renmarkskommitténs arbete.

–  Han var nog en av dem som kunde de frågorna bäst, konstaterar Urban Nilsson som jobbade tillsammans med Matts-Olof under många år.

–  Vi pratades vid varje dag och det kommer att bli ett oerhört tomrum nu.

Det var i fredags som Matts-Olof avled efter att ha varit sjuk under en tid. Urban Nilsson beskriver en mycket engagerad och driven person, som inte bara var engagerad i älghundsklubben utan också bland annat i Svenska kennelklubbens jakthundskommitté.

–  Vi fick beskedet om hans bortgång i lördags. Det känns jobbigt att prata om nu men jag minns Matts- Olof som en mycket ödmjuk person med stort hjärta. Samtidigt var han oerhört driven och hade entreprenörsanda av guds nåde. För älghundssverige har han betytt väldigt mycket och varit engagerad och drivande i många frågor.

Matts-Olof Mattson blev 66 år. Han sörjs närmast av fru och barn.