Fortfarande importeras 20 procent av allt vildsvinskött som används i Sverige.
Tidningen ATL rapporterar i sin pappersupplaga att vi svenskar äter cirka ett kilo vildsvinskött per år och person.
Under 2021 motsvarade importen av vildsvinskött 41.000 vildsvin, med beräkningen att slaktkropparna väger 51,3 kilo i snitt.
80 procent av vildsvinsköttet på den svenska marknaden kommer från svenska vildsvin, resten importeras. 2016 var hälften av köttet importkött.
Enligt Stefan Persson, ordförande för Svenskt Viltkött, är efterfrågan på svenskt vildsvinskött större än tillgången.
– Avskjutningen har minskat och jägarna lämnar in färre vildsvin till vilthanteringsanläggningarna. Sedan jägarna fick trikintesterna subventionerade av staten i fjol märker vi att vi får in färre vildsvin. Jag tror att det säljs mycket vildsvin vid sidan om trots att det inte är tillåtet, säger Stefan Persson till ATL.