Uppbrutet vapenskåp hittat

Ett uppbrutet vapenskåp har påträffats i Finspångs kommun. Polisen har inte kunnat spåra någon ägare.

Polisen söker vapenskåpets ägare. Arkivbild: Gettyimages

Norrköpings Tidningar skriver i sin pappersupplaga att en privatperson ringde polisen på måndagsförmiddagen.

Ett vapenskåp hade påträffats intill ett järnvägsspår i Finspång.

– Det var ett vapenskåp som redan var uppbrutet när det hittades och det ska sannolikt varit tomt då. Det ska ha hittats vid banvallen vid Prästköp, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen Region Öst, till Norrköpings Tidningar.

Polisen har kollat i sina databaser för att försöka hitta någon vapenstöld som skåpet kan kopplas till. Men det har hittills varit förgäves.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Varg rymde från djurpark under natten

Någon gång under natten lyckades en varg ta sig över ett fyra meter högt stängsel med taggtråd och el på Orsa rovdjurspark. Parken är i krisläge och polis och länsstyrelse är inkopplad för att genomföra eftersök.

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.
ANNONS ▼

Annonser