Uppbrutet vapenskåp hittat

Ett uppbrutet vapenskåp har påträffats i Finspångs kommun. Polisen har inte kunnat spåra någon ägare.

Polisen söker vapenskåpets ägare. Arkivbild: Gettyimages

Norrköpings Tidningar skriver i sin pappersupplaga att en privatperson ringde polisen på måndagsförmiddagen.

Ett vapenskåp hade påträffats intill ett järnvägsspår i Finspång.

– Det var ett vapenskåp som redan var uppbrutet när det hittades och det ska sannolikt varit tomt då. Det ska ha hittats vid banvallen vid Prästköp, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen Region Öst, till Norrköpings Tidningar.

Polisen har kollat i sina databaser för att försöka hitta någon vapenstöld som skåpet kan kopplas till. Men det har hittills varit förgäves.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser