Annons
Tidigare förtroendevald i Dreverklubben åtalas för miljonsvindel - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan åtal
Det var när programmet Dreverdata skulle utvecklas som Dreverklubben upptäckte att det fattades en miljon kronor. Foto: Gettyimages, montage
Tidigare förtroendevald i Dreverklubben åtalas för miljonsvindel

En miljon kronor försvann från Svenska Dreverklubbens konto och nu åtalas en tidigare förtroendevald inom föreningen för grovt bedrägeri.
- Vi vill ha tillbaka pengarna, säger Lars Rystedt, ordförande i Dreverklubben.

Jaktjournalen har rapporterat om den misstänkta förskingringen i flera artiklar. En miljon kronor fördes 2018 över till ett konto där räntan skulle vara fördelaktig.

Pengarna skulle användas för att utveckla dataprogrammet Dreverdata, där exempelvis drevprovsdomare och utställningsdomare skriver in resultat.

– När det gått några år och arbetet med utvecklingen av Dreverdata skulle starta visade det sig att pengarna var borta, berättar Lars Rydstedt.

Spärr på kontot

Nu har åklagare Klas Lööf lämnat stämningsansökan hos Jönköpings tingsrätt och vill ha en före detta förtroendevald i klubben dömd för grovt bedrägeri. Förhandlingarna är tänkt att hållas i tingsrätten den 7 december.

– Idag har vi en spärr så att ingen funktionär ensam kan ta ut pengar eller betala fakturor som överstiger 50.000 kronor, säger Lars Rydstedt.

Arbetet för att få igång Dreverdata kunde klaras av genom att ett antal länsföreningar inom Dreverklubben gick in som garanter för kostnaderna. Dessutom höjdes medlemsavgiften.

– Vi kommer att lämna in ett skadeståndskrav på drygt en miljon kronor. Vi vill ha tillbaka pengarna, även om vi förstår att det kan ta några år, säger Lars Rydstedt.

Den misstänkte förnekar brott.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!