Jaktnyheter

Swish-pengar till jägaren som fick hund dödad i vargjakt

Stellan Sax, till vänster, och Brian Lundberg tog initiativ till en insamling till jägaren som förlorade sin hund vid vargjakt. Foto: Privat och skärmdump

Jägare runt om i landet ställer upp för den hundförare som fick sin hund dödad under vargjakt i Gävleborg. En swish-insamling ger den drabbade hundföraren pengar nog att köpa en ny valp.

"}}

– Fantastiskt, jag är så tacksam, säger hundföraren i en kommentar.

Det var under premiärdagen av vargjakten i Andåreviret i Gävleborg som den tragiska olyckan inträffade. Hundföraren släppte två hundar på ett vargspår. Det visade sig vara två vargar som låg och väntade på hundarna och den ena hunden dödades.

Stellan Sax, jägare på Orust, har jämthundar och har haft stövare och brinner för löshundsjakten.

– Fortsätter det så här med vargarna kommer löshundsjakten snart att vara ett minne blott. Jag vill visa mitt stöd för de som hjälper alla andra löshundsjägare genom att jaga varg, säger Stellan Sax till Jaktjournalen.

Han lade ut en kommentar på Facebook och frågade om det fanns någon som ville hålla i en swish-insamling till jägaren som fick hunden dödad i Andåreviret.

Brian Lundberg i Ljusdal brinner också för löshundsjakten och svarade att han och hans hustru kunde organisera en insamling.

– På ungefär en vecka kom det in 9.750 kronor och det har vi nu swishat till jägaren, berättar Brian Lundberg.

Den drabbade hundägaren glad och rörd över hjälpen från andra jägare.

– Fantastiskt! Jag är så tacksam för allt stöd från vänner och bekanta och obekanta. Det räcker till en ny valp, säger mannen till Jaktjournalen.