Sveaskog genomför ingen skyddsjakt på älg i norr

Sveaskog kommer inte genomföra någon skyddsavskjutning av älgar, vare sig Norrbotten eller Västerbotten. Detta rapporterar de nu på söndagen i ett pressmeddelande.

Sveaskog drar själva i handbromsen trots bifall från Naturvårdsverket. Foto: Gettyimages

I fredags beviljade Naturvårdsverket skyddsjakt på 18 älgar i Bodens kommun. Sveaskog sökte skyddsjakt på 32 älgar i området i slutet av december förra året men skyddsjakten beviljades inte av länsstyrelsen i Norrbottens län.
Trots att skogsbolaget nu fått grönt ljus kommer det inte genomföras någon skyddsjakt. I dag meddelar Sveaskog i ett pressmeddelande.

”Då ärendet dragit ut på tiden hos både länsstyrelse samt Naturvårdsverket, och att beslutet kommer för sent, kommer vi inte att genomföra en skyddsavskjutning under rådande tidsperiod.”

Har ni påverkats av den enorma kritik som riktats mot företaget på sociala medier de senaste dagarna?

– Nej, vi har noterat kritiken men inte påverkats av den. Vi har analyserat Naturvårdsverkets beslut och kommit fram till att vi inte kan genomföra skyddsjakten nu. Det har gått för lång tid, säger Niclas Bratingson, presschef på Sveaskog.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sätt jaktlig guldkant på karantänen

En influensa lamslår vårt samhälle, prövar vår empati, ekonomi och vår förmåga att ta ansvar. På många håll är det svettigt värre. I karantäntillvaron kan vi jägare fylla vår tid med mening genom att fortsätta göra det vi gillar bäst.

Krieghoff K-80 Pro Sporter

Krieghoff förde tidigare tankarna till dubbelstudsare och drillingar i ”drömklassen”. När nu Krieghoff K-80 Pro Sporter hamnade på ”testbänken” kan jag konstatera att hagelbocken motsvarar alla högt ställda förväntningar. Krieghoff K-80 har en stabil och ökande marknad i USA och Storbritannien bland lerduveskyttarna. Och dessutom en mycket positiv utveckling även i Norden.
ANNONS ▼