Annons
Sköt dödande vådaskott - erkänner vållande till annans död - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan misstänkt
Skjutbanan där en man i 75-årsåldern dödades av ett vådaskott på söndagen ligger strax öster om Norbergs centrum. Foto: Mikael Moilanen
Sköt dödande vådaskott - erkänner vållande till annans död
Mannen som sköt vådaskottet, som dödade en man i 75-årsåldern i Norberg på söndagen, ska ha erkänt vållande till annans död.
SVT Västmanland rapporterar att det nu är kammaråklagare Carl-Johan Norström i Västerås som leder förundersökningen. Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, ska ha avlagt jägarexamen men saknar licens på vapnet han sköt med. Bössan lånade han av den äldre mannen som dog efter vådaskottet på Norbergs jaktskytteklubb på söndagen. – Lånar man ut ett vapen så måste man ha omedelbar kontroll över vapnet och det anser jag att den äldre mannen inte hade när han befann sig längre bort på skjutbanan, säger Carl-Johan Norström till SVT.

Oaktsamhet

Därför föreligger misstanke om vapenbrott, men det förnekar skytten. Carl-Johan Norström säger till P4 Västmanland att mannen erkänt vållande till annans död, men Norström bedömer att det varit frågan om oaktsamhet och att uppsåt saknats. – Jag är helt beroende av den tekniska undersökningen och vad den misstänkte säger. Nu ska hans uppgifter kontrolleras med vad obduktionen sen säger och vad analyserna och den tekniska undersökningen ger, säger Carl-Johan Norström till SVT. Han uppger att den misstänkte mår mycket dåligt efter den tragiska händelsen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!