Sköt dödande vådaskott – erkänner vållande till annans död

Mannen som sköt vådaskottet, som dödade en man i 75-årsåldern i Norberg på söndagen, ska ha erkänt vållande till annans död.

Skjutbanan där en man i 75-årsåldern dödades av ett vådaskott på söndagen ligger strax öster om Norbergs centrum. Foto: Mikael Moilanen

SVT Västmanland rapporterar att det nu är kammaråklagare Carl-Johan Norström i Västerås som leder förundersökningen.

Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, ska ha avlagt jägarexamen men saknar licens på vapnet han sköt med. Bössan lånade han av den äldre mannen som dog efter vådaskottet på Norbergs jaktskytteklubb på söndagen.

– Lånar man ut ett vapen så måste man ha omedelbar kontroll över vapnet och det anser jag att den äldre mannen inte hade när han befann sig längre bort på skjutbanan, säger Carl-Johan Norström till SVT.

Oaktsamhet

Därför föreligger misstanke om vapenbrott, men det förnekar skytten. Carl-Johan Norström säger till P4 Västmanland att mannen erkänt vållande till annans död, men Norström bedömer att det varit frågan om oaktsamhet och att uppsåt saknats.

– Jag är helt beroende av den tekniska undersökningen och vad den misstänkte säger. Nu ska hans uppgifter kontrolleras med vad obduktionen sen säger och vad analyserna och den tekniska undersökningen ger, säger Carl-Johan Norström till SVT.

Han uppger att den misstänkte mår mycket dåligt efter den tragiska händelsen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad

Finskstövaren Mari lyfter rävjakten till nya höjder

Alla drömmer någon gång att få en hund med det där lilla extra, en hund som förstår vad den ska göra från första början. Mikael Karlsson hade ett klart mål när han skulle köpa stövare – få tag i en valp med den värsta jaktlusten från de bästa linjerna som fanns. Och visst gav hans letande resultat. Två år senare kunde hans finskstövartik Mari lösa ut dubbelchampionatet och kvala in på Räv-SM.
ANNONS ▼

Annonser