Annons
Politiker beredda köra över folkviljan om vindkraftpark - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan folkomröstning
Jörgen Sigfrids vill att kommunens politiker ska följa resultatet i den lokala folkomröstningen. Foto: Gettyimages och privat, montage
Politiker beredda köra över folkviljan om vindkraftpark
En majoritet av politikerna i Malung kör över folkviljan och kommer att rösta ja till 30 väldiga vindkraftverk väster om Malung. – Man tappar tron på politiken, säger jaktledare Jörgen Sigfrids.
Jaktjournalen berättade för drygt en vecka sedan om de 30 stycken 250 meter höga vindkraftverk som energibolaget WPD vill bygga på Ripfjället väster om Malung.Det hölls folkomröstning i kommunen och en som röstade nej var jaktledaren i Stupbergets jaktlag, Jörgen Sigfrids.Jaktlaget har cirka 4 200 hektar mark och riskerar att få 22 av de jättelika kraftverken på sin mark.När den förra intervjun gjordes hoppades Jörgen Sigfrids att politikerna skulle följa resultatet i folkomröstningen – 52,1 procent av de röstande sade nej och fick därmed majoritet.

Står fast

Men nu kan SVT Dalarna berätta att den politiska majoriteten i Malung avser att köra över folkviljan och rösta ja till vindkraftparken.”Nu har vi tillsammans i våra partier gått igenom detta. Vi har inte ändrat ståndpunkt i sakfrågan utan står fast i vårt beslut. Vi är fortsatt positiva till en vindkraftspark på Ripfjället, skriver företrädare för S, L och C i ett pressmeddelande som återges av SVT.Socialdemokratiska kommunalrådet Hans Unander påpekar för SVT att lokala folkomröstningar är rådgivande.– Det är beklagligt att man inte lyssnar på folket. Kommunalrådet säger att det bara skiljde 375 röster, men det är i alla fall ungefär fem procent av de röstberättigade, säger jaktledare Jörgen Sigfrids.Vad säger människor i Malung som du pratar med? – Många har fått reda på det först för några timmar sedan. Men de som ringt till mig säger att man tappar tron på politiken, säger Jörgen Sigfrids.
Mikael Moilanenmikael.moilanen@jaktjournalen.se070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!