Polisen utreder tjuvjakt efter att varg hittats död

En död varg påträffades på påskafton i norra Västmanland. Polisen misstänker att den skjutits och en utredning om grovt jaktbrott har startats.

Vargen har hittats död mellan Fagersta och Skinnskatteberg. Karta: Google maps

SVT Västmanland rapporterar att en privatperson påträffade vargkroppen i trakterna mellan Fagersta och Skinnskatteberg strax efter lunch på påskafton.

– Det jag kan säga är att polisen har hittat en död varg som misstänks vara skjuten, säger Helena Ekstrand, biträdande kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten, till SVT.

Närmaste revir heter Kesberget, men det finns flera revir i den nordvästra delen av Västmanland. Vargkroppen har förts till Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼