Polisen utreder tjuvjakt efter att varg hittats död

En död varg påträffades på påskafton i norra Västmanland. Polisen misstänker att den skjutits och en utredning om grovt jaktbrott har startats.

Vargen har hittats död mellan Fagersta och Skinnskatteberg. Karta: Google maps

SVT Västmanland rapporterar att en privatperson påträffade vargkroppen i trakterna mellan Fagersta och Skinnskatteberg strax efter lunch på påskafton.

– Det jag kan säga är att polisen har hittat en död varg som misstänks vara skjuten, säger Helena Ekstrand, biträdande kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten, till SVT.

Närmaste revir heter Kesberget, men det finns flera revir i den nordvästra delen av Västmanland. Vargkroppen har förts till Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼