Pipsprängning på skjutbana – ”han hade tur som överlevde”

En jägare råkade ut för vapensprängning när han sköt med sin bössa på en skjutbana i Värmland på onsdagen. – Han hade tur som överlevde, säger ordföranden vid jaktskyttebanan till Jaktjournalen.

Det var på onsdagsförmiddagen som mannen kom till Nyeds jaktskytte i Molkom utanför Karlstad för att skjuta med sin drilling. Kulpipan exploderade.

Mannen säger till Jaktjournalen att det var vid det första kulskottet för dagen som geväret exploderade.

– Jag hade gjort rent bössan på morgonen. Jag vete sjutton vad som hände, säger mannen.

Körde själv till vårdcentralen

Smällen från geväret tog i underarmen, men mannen var så lindrigt skadad att han själv kunde köra till vårdcentralen för omplåstring. Sedan gick färden vidare till sjukhus, där två mindre splitterbitar opererades bort från armen.

– Det har i alla fall gått bra med mig. Jag fick ta en smäll, men det har gått bra, säger mannen.

Bengt Sporsén är ordförande i Nyeds jaktskytteklubb och han menar att mannen haft stor tur i oturen.

– Pipan blev kvar på banan och kulan satt fast i loppet. Sådan tur kommer du aldrig att ha igen, sa jag till honom, berättar Bengt Sporsén.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼