Jaktnyheter

Orust-vargen överlevde natten – nytt jaktförsök nu på morgonen

Skyddsjägarnas hund tappade spåret vid havet. Just nu pågår ett nytt jaktförsök på vargen som observerats på morgonen på Orust. Foto: Gettyimages

Skyddsjägarna fick inte tag på Orust-vargen natten mot måndagen - trots omfattande insatser. Men det finns en färsk synobservation och under morgonen görs ett nytt jaktförsök.

"}}

– Det var elva döda och fyra levande får i hagen. Jag skulle tro att minst ett får till måste avlivas – det såg inte ut att må bra, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland, om den senaste attacken, som upptäcktes på söndagen.

Skyddsjägarna spårade efter vargen med hund, men vid havet tappade man spåret.

”Tog om flera gånger”

– Det är en djupare ränna i havet där spåret tog slut och man tog om flera gånger, men utan att komma vidare, kommenterar Nelly Grönberg.

Då valde jägarna att posta ut kring hagen där den senaste attacken inträffade. Nelly Grönberg berättar att man delade upp sig och satt både kvällspass och morgonpass, men vargen kom inte tillbaka.

– På morgonen har det kommit in en rapport om att vargen varit synlig på en plats på Orust. Så nu gör man ett nytt jaktförsök under måndagsmorgonen, säger Nelly Grönberg.

Vargen har dödat 47 får i fem attacker på Orust och en attack på Tjörn. Skyddsjakten får bedrivas fram till den 15 augusti.