Det är oklart om schillerstövaren som attackerades av varg i Hälsingland i fredags kommer att överleva. Arkivbild: Gettyimages

Vargbiten schillerstövare svävar mellan liv och död

Schillerstövaren som attackerades av varg i Färila i fredags är i mycket dålig kondition.- Jag väntar på samtal om jag är tvungen att ta bort honom, berättar ägaren.

"}}

Jaktjournalen har berättat om den rävjägare som fick sin hund svårt biten av varg i samband med rävjakt i Färila i fredags.

Mannen fick iväg ett hagelskott mot vargen och den lämnade blod efter sig i spårlöpan, men friskförklarades på kvällen av eftersöksjägarna.

Schillerstövaren är det sämre med. Han är svårt biten i baklåren och operationen var tvungen att avbrytas.

– Han fick hjärtstopp och nu vågar man inte söva honom igen. Blir han inte bättre snart blir jag tvungen att ta bort honom. Jag väntar samtal från djursjukhuset just nu, berättar ägaren.

Jämthund på bättringsvägen

Den andra hunden som attackerades av vargar väster om Edsbyn i Hälsingland i lördags, en jämthund, är på bättringsvägen.

– Han har fått dränage i bitskador i ansiktet och på halsen, men han verkar vara på bättringsvägen – om inga komplikationer tillstöter, säger Sone Persson, besiktningsman hos länsstyrelsen i Gävleborg.

Hundföraren lyckades skjuta en vuxen hane – som kan vara alfahanen i reviret Loberget.