Östergötland och Örebro delar på vargreviret Tisnaren. Arkivbild: Gettyimages

Tredje vargrevir konstaterat i Östergötland

Det har bara gått ett par veckor sedan Länsstyrelsen Östergötland gick ut och bekräftade länets andra vargrevir. Nu har ytterligare ett revir konstaterats i länet.

– Med hjälp av provsvaren kan vi konstatera att ett vargrevir som tidigare i år bekräftats i Örebro län, även sträcker sig in i Östergötlands län. Det innebär att Östergötland nu berörs av två och ett halvt revir, säger Lovisa Häggström, vilthandläggare på Länsstyrelsen Östergötland i ett pressmeddelande.

Reviret delas alltså med Örebro län. Vargparet rör sig mellan Hallsberg i Örebro län och området norr om Godegård i Östergötlands län.

Hanen från Sjundareviret

Det nya reviret har döpts till Tisaren efter en sjö i Örebro län och DNA-analysen visar att honan kommer från Långbogenreviret i Östergötland och hanen kommer från från Sjundareviret som ligger mellan Stockholms och Södermanlands län.

Från Sjundareviret kommer också det vargpar som bildat reviret Fågelmossen, som också det återfinns i västra Östergötland.

Jaktjournalen kunde tidigare idag (14/4) berätta att de vargarna med all sannolikhet är syskon och att jägaren Thomas Ekberg, ordförande i föreningen Sveriges jägare kräver skyddsjakt på en av dem för att förhindra inavel.

Långbogen

Fågelmossen

Tisaren (delas med Örebro län)