Sebastian Göthman med drevertiken Långsjöns Långsjöns X-ila och taxtiken Kajsa som nu tar hand om valparna. Foto: Privat

Taxtiken Kajsa från Uppsala räddar livet på fem drevervalpar i Blekinge

Skendräktiga taxtiken Kajsa från Uppsala räddar just nu livet på fem drevervalpar i Blekinge. Den här historien är så omtumlande och dramatisk, att allt inte får plats i ingressen.

– Helt sinnesjukt – jag har aldrig varit med om något liknandet. Mycket konstigheter har jag upplevt när jag tävlat med tiken, men den här historien slår allt, säger Sebastian Göthman i Kyrkhult i Blekinge. Han äger fantastiska drevertiken Långsjöns X-ila, som utsågs till Nordens bästa drevertik 2018. I söndags den 15 mars födde hon sju drevervalpar. – Allt såg jättebra ut i början. Men efter två dygn väckte frun mig vid sextiden på morgonen – en valp låg död i valplådan, berättar Sebastian. Han noterade att en till av valparna såg hängig ut, och tiken betedde sig jättemärkligt. Hon ville inte ligga hos valparna och utan var orolig och gick omkring utanför valplådan. – När jag tog tempen på henne hade hon 40,8 grader. Då är det kritiskt, för organen börjar stänga ned vid 41 grader, berättar Sebastian. Det var fullt hos alla lokala veterinärer, så resan gick till djursjukhuset i Hässleholm. – En valp till dog och jag lastade in tiken på en biabädd i bilen. Valparna tog jag i en väska, berättar Sebastian.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu