Den högt värderade avelstiken blev fem år gammal. I lördags dödades hon av varg i norra delen av Örebro län. Foto: Privat

Senaste vargnytt: Värdefull jämthundstik vargdödad

Här har vi samlat de senaste vargnyheterna – bland annat om en värdefull jämthundstik som dödades av vargar i norra delen av Örebro län i lördags.

En högt värderad jämthundstik dödades på lördagen av vargar i Norrsjöreviret norra Örebro län. Ägaren är rasande över att länsstyrelsens tjänsteman ville att hunden skulle ligga kvar i skogen. – Helt ovärdigt – det var ju vår familjemedlem, säger mannen. Han hade lånat ut sin snart fem år gamla avelstik till sin bror i lördags. Hunden tog upp älg och det blev full jakt. Men man jagade kalv och älgen var en kviga, så den var inte skjutbar. Det gjordes flera försök att stöta ståndet och kalla in hunden, men den fortsatte efter älgen. Till slut hade man hamnat två mil utanför området där hunden släpptes på morgonen. – Han hörde 40-50 skall och gick upp för att försöka koppla hunden. Men plötsligt tystnade hon och när brorsan kom in på 100 meters avstånd fick han se att två vargar stod över hunden. Då var det redan för sent – de hade börjat äta av henne, berättar ägaren. Brodern ringde länsstyrelsen och fick efter 2,5 timmar rådet att hunden skulle lämnas i skogen, eftersom det inte fanns någon besiktningsman att skicka ut.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera