Lari Mann, skytten Johan Öhman och Kim Fagerström med schillerstövarna Jaktchamps Attack och Bergasjöns Bita och lodjuret som sköts på tisdagen. Foto: Privat

Schillerstövare – igen – bakom fällt lodjur

Två schillerstövare gjorde jobbet väl när en lodjurshane på tisdagen fälldes i Bispgården i Ragunda kommun.

– Rätt tidigt på morgonen hade vi spår efter en katt. Den var uppe och gick och vi avvaktade med att ringa den. När vi skulle göra ringen observerades ett lodjur av en passkytt, berättar Lari Mann, Vemdalen. 20 månader gamla schillerstövaren Bergasjöns Bita sattes på spåren tillsammans med sin åttaårige morfar, Jaktchamps Attack. Lari Mann äger Attack medans Bita tillhör Kim Fagerström från Åseda i Småland. – Det blev en timmes jakt ungefär och det krokade på inne i området. Till slut gick det ut på passkytten Johan Öhman och han fick iväg en kulsmäll. Han förvaltade den lilla chans han fick väl, han gjorde inga misstag, säger Lari Mann.

Fortsätter till Västernorrland

Det fällda lodjuret var en hane på 19.8 kilo. Nu är det fullskjutet i området och jaktkompisarna fortsätter till Västernorrland för att hitta fler lodjur. De har tagit semester för att hinna med i lojakten. – Absolut, det måste man göra när det är så små tilldelningar, säger Lari Mann. Jaktjournalen bevakar i vanlig ordning lodjursjakten. Vill du dela med dig av en spännande och lyckad jakt? Skicka en bild via MMS eller mejla så ringer vi upp.

Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21