På måndag arrangerar länsstyrelsen i Örebro ett event med jägare, kockar och lantbrukare för att främja ökad vildsvinsjakt och mer avsättning av vildvinskött. Foto: Gettyimages
Prisade kockar ska öka intresset för vildsvinsjakt
På måndag arrangerar länsstyrelsen i Örebro och livsmedelsproducenternas Agro Örebro ett event för att hjälp med två stjärnkockar öka intresset för vildsvinsjakt och vildsvinskött. Jägare, kockar och lantbrukare med flera är inbjudna. Annons
Stefan Eriksson är Årets Kock 2005. Fredrik Johnsson belönades med en stjärna i Guide Michelin när han var krögare på finkrogen Volt i Stockholm. På måndag kommer kockduon att leda en provsmakning av vildsvinskött. De visar även styckningsdetaljer samt hur ålder, vikt, efterbearbetning och tillagning påverkar smaken.
JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår
19:- /mån
Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)
Prenumerera
Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång
49 kr / nr
Ingen bindningstid
Prenumerera