På måndag arrangerar länsstyrelsen i Örebro ett event med jägare, kockar och lantbrukare för att främja ökad vildsvinsjakt och mer avsättning av vildvinskött. Foto: Gettyimages

Prisade kockar ska öka intresset för vildsvinsjakt

På måndag arrangerar länsstyrelsen i Örebro och livsmedelsproducenternas Agro Örebro ett event för att hjälp med två stjärnkockar öka intresset för vildsvinsjakt och vildsvinskött. Jägare, kockar och lantbrukare med flera är inbjudna. Annons

Stefan Eriksson är Årets Kock 2005. Fredrik Johnsson belönades med en stjärna i Guide Michelin när han var krögare på finkrogen Volt i Stockholm. På måndag kommer kockduon att leda en provsmakning av vildsvinskött. De visar även styckningsdetaljer samt hur ålder, vikt, efterbearbetning och tillagning påverkar smaken.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera