Lokala kretsordföranden i Strömsund, Rolf Elverum, önskar sig delad björnjakt i Jämtland - som i Västerbotten. Foto: Gettyimages, montage

Lokal jägarbas i Jämtland önskar delad björnjakt

Nu höjs röster för att även Jämtland ska ha delad björnjakt – en kvot från 21 augusti och en kvot från starten för älgjakten. En som önskar det är Rolf Elverum, ordförande i Strömsunds jaktvårdskrets.

Länstidningen Östersund skriver om björnjakten bakom betalvägg på webben och i papperstidningen. Fokus i rapporteringen är den riktade tillsyn som personal från länsstyrelserna och polisen gör vid årets björnjakt i de nordligaste länen. Rolf Elverum, ordförande i Svenska Jägareförbundets jaktvårdskrets i Strömsund, säger att det är många tillresta ”proffs” som kommer till Jämtland för att jaga björn. – Sker jakten under städade former är det bra, men vi skulle se en annan tilldelning. Om vi har 30 björnar skulle vi hellre se att man släpper 15 stycken till den 21 augusti och att det finns 15 kvar när älgjakten börjar. Då skulle fler jägare häromkring få tillfälle att jaga björn, säger Rolf Elverum till Länstidningen Östersund.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu