Polisen satte in telefonavlyssning och rotade igenom askan i en torkpanna vid sågverket i Karbenning. Foto: Mikael Moilanen och Gettyimages, montage

Kammarrätten prövar inte ärendet med Karl Hedins vapen

Företagsledaren och vargdebattören Karl Hedin får inte tillbaka sina jaktvapen. Kammarrätten nekar prövningstillstånd på hans senaste överklagan.

Jakt & Jägare rapporterar och berättar att sammanlagt fyra personer, däribland Karl Hedin, väntar på besked om det blir åtal eller inte. Någon död varg har inte påträffats, trots att man letat igenom brännugnarna i AB Karl Hedins sågverk i Karbenning i jakten på exempelvis benrester. Huvudvittnet har hoppat av och via brev meddelat åklagare Lars Magnusson att hon ljög om uppgifterna rörande Karl Hedin. Men saken läggs inte ned utan Lars Magnusson säger i olika media att han ska driva ärendet till åtal. Då gäller det att Karl Hedin ska ha jagat varg, kontorsklädd, en timme före lunch den 26 oktober.

Inget prövningstillstånd

Först var ett viktigt bevis att åklagaren avlyssnade ett samtal Karl Hedin hade med en släkting. Han skojade om ”gråben” och att man ute ”ett gäng”. Sedan lyssnade åklagare Lars Magnusson noggrant på inspelningarna från avlyssningen och kom fram till att ingen varg skjutits. Han motsatte sig inte att Karl Hedin fick tillbaka sina vapen. Då beslöt Polisen i Dalarna att ändå ta vapnen i beslag. Detta överklagade Karl Hedin till Förvaltningsrätten, där Polisen fick rätt. Nu har Kammarrätten nekat prövningstillstånd och Förvaltningsrättens dom står fast.