Skjutbaneansvarige Ulf Bergsten är kritisk till hur polisen hanterat ärendet som nu lett till att jaktskyttebanan i Hosjö i Falun hålls stängd. Foto: Privat och arkivbild..

Jaktskyttebana stängd – ”så dåligt skött av polisen”

Polisen har inte kunnat hålla och sin tidsplan och därför är nu jaktskyttebanan i Hosjö en av många skjutbanor som måste hålla stängt. – Det är så dåligt skött av polisen säger skjutbaneansvarige Ulf Bergsten.

Tidigare år har polisen alltid hört av sig när det varit dags för besiktning av skjutbanan. Men i år kom inget samtal till Hosjö jaktklubb i Falun. – Istället stängde polisen bara vår bana, säger Ulf Bergsten. Han kontaktade polisen och fick då beskedet att klubben skulle skicka in bilder på de olika skjutbanorna. Korthållsbanan och skeetbanan blev godkända, men för älgbanan ville polisen att skjutvallen, kulfånget, skulle förlängas med tre meter på var sida. Det gick inte eftersom klubben inte förfogar över marken på sidorna om älgbanan. Då blev lösningen istället att korta av skjutområdet på älgbanan med tre meter på var sida.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu